VÆKSTHUSET - glas på gavl...

Et klimabeskyttet uopvarmet opholdsrum føjet på stuehusets sydgavl i harmoni med gavlform og haveanlæg, formgivet i alluminium, glas og træ.
Beplantning er primært vin med søde druer, clematis med hængende vildvin og akebia slyngende sig på gavlvæggen.
I glasfacaden mod øst er integreret en 4 m høj solvarmeakumulerende vægskive, 40 cm tyk opfyldt af 9 tons runde granitsten, der indvendig er fastholdt af et jernnet som klatrevæg til slyngplanterne..
Gulvet er blødstrøgen rosétegl i sildebensmønster.
Naturlig ventilation via 4 klimastyrede tagvinduer.
Husets passive solvarme vidergives til stuehuset gennem 4 glasdøre i 2 etager.

Mod vest direkte forbindelse til gårdhavens terrasser. Sydfacaden åbner sig med pragtfuld udsigt til Sønder Sø og Sebber kloster Golfbane.
Østfacadens vægskive danner rygstød for morgenterrassen møbleret med fast teakbænk og det smukke unike kakkelbord indrammet af en vognhjulring udført af keramiker Henrik Thorhauge.
Terassen er defineret af et grønt slyngplantetag og Spejlhaven.
Huset er opført i 1993 og er gengivet i bl.a. Claus Dalby`s bog "Vis mig dit drivhus " udkommet i 2012.